„Este la fel. Arată ca şi tine!”

Recent am întâlnit un coleg, cu care am predat, ani în urmă, biologia la un colegiu din Chişinău. Deși era mai tânăr decât mine, îl apreciam mult pentru cunoștințele pe care le deținea și vocația cu care își făcea meseria. Era unul dintre puținii tineri profesori, care nu au abandonat dăscălia în pofida tuturor problemelor pe care le întâmpină. Curios din fire, m-a întrebat cu ce mă ocup şi eu i-am răspuns că lucrez într-un proiect pentru combaterea HIV și SIDA. Surprins de ceea ce a auzit, m-a întrebat din nou: „Şi chiar ai văzut cum arată o persoană HIV infectată?”. De această dată eu am fost cea care am rămas oarecum mirată. Nu-mi venea să cred că un profesor de biologie, cu masteratul și doctoratul făcut, care se consideră informat despre HIV şi SIDA, poate să fie interesat despre cum arată o persoană HIV pozitivă. Ce să mai spunem despre persoanele mai puţin versate la această temă? De ce ne mai mirăm de miturile şi stereotipurile care circulă în societate cu referinţă la HIV şi SIDA? Oare putem avea certitudinea că în curând vom trăi într-o societate tolerantă, nediscriminatoare?

mai multe

Fondul Global confirmă Runda a 10 de finanţare

O nouă Rundă, a 10, de cereri spre finanţate va fi anunţată de Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei.
Pentru detalii vezi documentul:

Consiliul de Conducere al Fondului Global confirmă o nouă runda de finanţare

Ghid de conduită pentru furnizori şi sancţiunile in baza acestuia

Secretariatul Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei a remis Recipienţilor Principali „Codul de conduită pentru furnizori” şi „Procedurile de sancţiune în baza prevederilor codului de conduită pentru furnizori”.
Pentru detalii vezi documentele:


Codul de conduită pentru furnizori

Procedurile de sancţiune în baza prevederilor codului de conduită pentru furnizori

Managerul de Portofoliu al Fondului Global se află în vizită de monitorizare în Republica Moldova

În perioada 13-20 mai 2010 în republică se află în vizită de monitorizare Managerul de Portofoliu pentru Republica Moldova al Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei, Dl Nicolas Cantau.
În perioada nominalizată Dl. Cantau va avea întruniri la Ministerul Sănătăţii, cu reprezentanţii instituţiilor medicale, ONG-urilor active în domeniul TB şi HIV/SIDA. De asemenea va participa la atelierul de lucru pentru evaluarea Proiectelor Fondului Global şi a Programelor Naţionale de control şi profilaxie a Tuberculozei şi HIV/SIDA/ITS, precum şi la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a programelor naţionale de Profilaxie şi Control al infecţiei HIV/SIDA, infecţiilor cu transmitere sexuală şi de control al tuberculozei.

Concurs de angajare a personalului pentru IP UCIMP RSS

Instituţia Publică UCIMP RSS va angaja un specialist în monitorizare şi evaluare, care va fi membru al echipei de bază. Evaluarea candidaţilor va fi efectuată în baza calificaţiilor specificate în termenii de referinţă. Numai CV-urile candidaţilor ce corespund integral cerinţelor de calificare vor fi examinate. Data limită de remitere a CV-ului este 20 Mai 2010 ora 15-00 pe adresa: Chişinău, str. Ciuflea 36/1, of 24 sau pe E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Termenii de referinţă pentru specialist