OPORTUNITATE DE FINANȚARE  PENTRU ORGANIZAȚIILE  ACTIVE ÎN CONTROLUL HIV/SIDA

Instituția Publica Unitatea de Coordonare, Implementare si Monitorizare a proiectelor in domeniul sănătății (IP UCIMP DS), Recipientul Principal al Grantului Fondului Global pentru Lupta Împotriva SIDA, Tuberculozei  și Malariei (FG) – oferit R. Moldova pentru susținerea răspunsului național în controlul HIV/SIDA/ITS și TB în anii 2021-2023, anunță Concurs de granturi pentru susținerea asociațiilor obștești și agențiilor prestatoare de servicii de prevenire a infecției HIV și aderență la tratament în rândul grupurilor cu risc sporit de infecție (GRSI).

Activitatea în cauză vine să susțină realizarea obiectivului de ”Creștere a accesului la servicii de prevenire HIV” și are menirea de a susține și extinde gama și serviciile de reducere a riscurilor (RR) calitative pentru populațiile cheie/GRSI și partenerii acestora, precum și servicii de susținere a aderenței la tratamentul antiretroviral (TARV) și/sau tratamentul de farmacoterapie cu opioide sau metadonă (TFM).

Proiectele vor fi implementate pe parcursul anului 2021. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare/proiecte este  - 10 decembrie 2020. Evaluarea și selectarea cererilor de finanțare va fi realizată de către Comisia multisectorială de evaluare, instituită de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Condițiile de solicitare a finanțării sunt expuse in Termenii de referință și formularele concursului, i.e. Cererea de finanțare și Bugetul proiectului (disponibile pe pagina electronică a IP UCIMP DS);

Dosarul complet va fi remis în format electronic, la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu titlul/subiect ”Cereri de finanțare 2021”, nu mai târziu de 10 decembrie 2020. La necesitate, depunătorul cererii de finanțare poate fi rugat sa prezinte documente în original. Dosarele incomplete sau depuse după data limită, nu vor fi luate în considerare.

Detalii suplimentare pot fi solicitate de la Violeta Teutu, coordonatorul Programului HIV, prin intermediul poștei electronice ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) sau la telefon: 0 22 233568

Pentru mai multe informații accesați Termeni de referință, formularul cererii de grant, bugetul proiectului.