Proces național de consultări

Consiliul Național de Coordonare a programelor naționale de profilaxie și control a infecției HIV/SIDA, infecțiilor cu transmitere sexuală și de control a tuberculozei din Republica Moldova anunță proces național deschis de consultări și implicare în dezvoltarea aplicațiilor pentru granturile Fondului Global (FG). Granturile vor fi oferite de către donator în cadrul Noului Model de Finanțare.
În luna ianuarie 2014, FG a invitat R. Moldova să aplice pentru granturi standard, menite să susțină răspunsul național TB și HIV în următorii trei ani (2015-2017). CNC TB/SIDA a dat curs pozitiv invitației, iar la 13 martie 2014 a aprobat Planul național de elaborare a aplicațiilor pentru două granturi (TB și HIV). Cererile de finanțare vor fi elaborate în conformitate cu cerințele donatorului față de țările aplicante, și în concordanță cu principii de transparență, participativitate (dialog de țară) și calitate a activităților planificate.
În scopul asigurării unui proces deschis și incluziv de dialog de țară, instituții de stat, organizații neguvernamentale, partenerii CNC TB/SIDA, grupurile cu risc sporit de infecție și comunitatea persoanelor afectate de TB și HIV/SIDA/ITS, comunitatea religioasă, donatori, sector privat, etc. sunt invitați să participe la dezvoltarea aplicaților. Implicarea presupune înaintarea de propuneri de proiecte/activități ce țin de: prioritățile răspunsului național în următorii trei ani, activități și intervenții a fi susținute prin intermediul acestor granturi, și asigurarea durabilității programelor naționale de control al TB și HIV/SIDA/ITS.
Pentru a participa la procesul de elaborare a aplicațiilor este necesar să se exprime interesul de participare  printr-o scrisoare de intenție și următoarele informații adiționale: o scurtă descriere a organizației – profilul, activitățile realizate, CV a 1 – 2 angajați ai organizației. De asemenea, este necesar sa se prezinte conceptul proiectului (2-3 pagini) propus în conformitate cu strategiile și activitățile programelor naționale de control și profilaxie a infecției HIV/SIDA, infecțiilor cu transmitere sexuală și de control a tuberculozei, inclusiv bugetul estimativ.
Propunerile Dvs. vor fi analizate de către: grupurile tehnice de lucru ale Consiliului Național și Grupul de lucru pentru elaborarea aplicațiilor. Doar proiectele aprobate vor fi invitate la implementarea ulterioară a propunerii.
Pentru aplicația HIV – propunerile sunt așteptate până la data de 11 aprilie curent și se vor axa pe prevenirea riscurilor și tratamentul ARV. Pentru grantul TB – puteți veni cu propuneri de activități axate pe controlul TB-MDR și suportul aderenței la tratament, până la data de 30 aprilie 2014. Vă rugăm să expediați propunerile de proiecte la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .